Motorlu perdeler çağımızın insanlığa sunduğu ev, ofis, işyeri, fabrika veya oteller için pratikliğin ve teknolojik yeniliklerin başında geliyor. Motorlu perde denince akla otomatik perde, elektrikli perde veya kumandalı perde modelleri geliyor. Motorlu perde sistemleri her açıdan kullanıcısına birçok avantajlar sunuyor. Bu avantajlardan biri de akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle olan evde veya ofiste yokken perdeleri açıp kapatabilmedir.

Peki motorlu perde nasıl üretiliyor? Motorlu perdenin üretim aşamaları nelerdir? 

Birlikte bu yazımızda bu konuyu bir inceleyelim. Mekanizmalı perdeler içerisinde motorlu perde modelleri dayanım açısından en güçlüsüdür. Uzun yıllar kullanım ömrü olan motorlu perde üretimi için bir dizi proses aşaması vardır.

Öncelikle perdenin gölgelendirme yapacak kumaşı veya malzemesi uygulama yapılacak pencere, çatı veya dış cepheye göre kesilir ve motor mekanizmasına ekleme için hazır hale getirilir. Motor mekanizması yine uygulama yapılacak alana göre motoru dış etkenlerden koruyacak kafes içine yerleştirilir. Gölgelendirme malzemesi motor mekanizmasına kafes açıklığından sokularak sağlamca tutturulur.

Kafes kapatılır ve elektrik verilerek sistem denenir. Sistemin hızı, çalışma ve açma kapama elemanları sınanır. Eğer gerekiyorsa uzaktan kumanda sistemi de akuple edilir ve denenir. Doğru çalıştığından emin olunduktan sonra kalite kontrol testleri sonrası uygulama yapılacak alana gider. Bir dizi sağlamlaştırma ve yerleştirme işlemi ile pencere, tavan, çatı veya dış cephe, nereye uygulanacaksa takılır. Elektrik bağlantıları yapılır ve sistem tekrar denenir. Eğer tüm kalite testlerinden geçmişse son kullanıcıya teslim edilir.